Sleeping Beauty!

Toen Arnold en Anja Kielenstijn op zoek waren naar nieuwe aanplant voor hun kas, wisten ze waar ze naar zochten. Het zou een pastelkleurige roos worden, die aan goede kwaliteitseigenschappen moest voldoen.

Sleeping Beauty! is echt een roos met een verhaal. Deze roos is door ons ontdekt in een proefvak bij de veredelaar en viel ons meteen op. Eerst hebben we een aantal verschillende rozen variëteiten mee naar huis genomen en thuis op de vaas gezet. Vervolgens hebben we vrienden, familie en kennissen gevraagd wat zij een mooie roos vonden en welke hun persoonlijke voorkeur had. Het viel direct op dat Sleeping Beauty! de meeste stemmen kreeg. Onze intuïtie dat deze roos heel bijzonder was werd bevestigd. Naarmate wij verder zochten naar de meest geschikte roos, raakten wij er steeds meer van overtuigd dat wij deze reeds gevonden hadden.

De naam die toen nog moest worden bepaald en waarbij we enige inspraak hadden, moest wel eer aandoen aan de uitstraling van de roos. De naam is een verwijzing naar het sprookjesachtige landgoed en de schoonheid die de roos uitstraalt, want als ze ontwaakt is ze betoverend mooi:

“Sleeping Beauty!”

Een nieuwe uitdaging was geboren…............

Sleeping Beauty! is een aantrekkelijke grootbloemige roos met mooi gevormde, volle knop.
Het meest onderscheidende kenmerk van Sleeping Beauty!? Ze komt prachtig open tot volle bloei op de vaas en heeft een romantische perzik kleur met fris roze zweem.